Mutasd be tevékenységedet kérlek, maximum 3 mondatban. Mi a küldetésed?

Jelenleg egy borbár-bisztró tulajdonosa és üzemeltetője vagyok Nagykanizsán, a szülővárosomban. Innen indultam, majd Budapestre jártam főiskolára és egyetemre, ahol 6 évet, illetve Székesfehérváron 1 évet dolgoztam különböző pénzügyi és számviteli munkakörökben, majd Nyugat-Ausztráliába költöztem. Hosszú út vezetett ide vissza Ausztráliából, ahol szintén egy saját vendéglátó vállalkozást üzemeltettem 5 éven keresztül. Szeretném tovább adni személyes tapasztalataimat a karrier váltás illetve külföldre költözés terén teljesen őszintén beszélve nehéz döntéshelyzetekről, mindenféle sallang nélkül.

Hogyan és kb. Mikor ismerkedtél meg a TED/TEDx rendezvényekkel?

3-4 évvel ezelőtt találkoztam először az interneten ilyen előadásokkal, akkor még angol nyelven. Nagyon megfogott, hogy mennyi különböző életút rajzolódik ki, és hogy mekkora mennyiségű tudás rejlik ezekben a rövid előadásokban. Ezek mellett fontos volt számomra, hogy semmiféle elfogultságot, illetve rejtett marketing stratégiát nem véltem felfedezni egyik előadó mondanivalója mögött sem.

Mit jelent számodra a TED/TEDx?

Ezek az előadások szerintem őszinte vallomások, életutak, tapasztalatok könnyen érthető formába csomagolva, melyeknek egy céljuk van: az információ átadása, és nem elsősorban a hallgatóság meggyőzése.

Melyik előadást várod legjobban (a sajátodon kívül) a TEDxNagykanizsán?

Mindenkit meg fogok hallgatni, mert minden érdekel. Talán legjobban Zakály Viktória előadását várom, mivel magam is eljátszottam már a könyvírás gondolatával, igaz, hogy nem szépirodalmi szinten.

Kivel osztanád meg a TEDx-élményt az ismerőseid közül, miért vele?

Szokták mondani a rádióban, hogy küldeném mindenkinek, aki szereti. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy aki élt már külföldön, vagy eljátszott már a külföldre költözés gondolatával, de még nem döntött, illetve hamarosan költözik, annak talán hasznos lehet ez a pár személyes tapasztalat.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.