Mutasd be tevékenységedet kérlek, maximum 3 mondatban. Mi a küldetésed?

Egyetemi emberként oktatok a menedzsment és a turizmus területén; kutatok a projektmenedzsment és a körforgásos turizmus témáiban; az Egyetemi Központ vezetőjeként pedig képzési portfóliót fejlesztek, gazdálkodom, humán erőforrás menedzserkedem, projekt portfóliót kezelek, reprezentálok. Vezetőként küldetésnek élem meg, hogy a nagykanizsai felsőoktatás a térség gazdaságának erős támasza tudjon lenni. Magánemberként pedig vallom, hogy minden napban, minden pillanatban van valami, amiért érdemes hálát adni – nem könnyű, de érdemes megkeresni.

 

Hogyan és kb. Mikor ismerkedtél meg a TED/TEDx rendezvényekkel?

Az egyetem alatt hallottam először a programról, bár hozzáteszem, ekkor elsősorban külföldi TED előadásokat néztem – hol önszántamból, hol házi feladat gyanánt. A hazai programok közül az egyik első, ami immáron „szabad akarat” folytán jött szembe velem, Vecsei H. Miklós előadása volt. A mai napig időről-időre visszanézem az „epic sodródásról” és a csendről szóló előadását.

 

Mit jelent számodra a TED/TEDx?

A TED és TEDx előadásokban én leginkább az emberi sorsokat kedvelem. Ez egy meglehetősen személyes, kitárulkozó műfaj, még akkor is, ha közben tudat-nyitogató, látószög növelő, „ébresztő” kérdéseket feszegetnek fel az előadók. Mindig keresem ezen előadásokban azokat a meghatározó élményeket, ami miatt az illető arra a következtetésre jutott, amire. Döbbenetes felfedezni, hogy egy-egy pillanat miként hatott másokra (az előadóra), esetleg belátni azt, hogy mi mennyire másként viselkednénk. Szeretem, hogy a TED kicsit mindig kibővíti a látásmódomat.

Melyik előadást várod legjobban (a sajátodon kívül) a TEDxNagykanizsán?

Bogár Péter különös élettapasztalattal rendelkezik, így biztosan érdekes előadást fog tartani. Az ő témája nekem is mindig szívügyem, ha az egyetemen végzett hallgatók elhelyezkedésének kérdésével foglalkozom. Rajta kívül természetesen kollégám, Jaskó Szilárd előadását is nagyon várom, részben mert ismerem Szilárd magával ragadó stílusát, másrészt az általa feldolgozott téma azt gondolom, hogy a szórakoztató jellege mellett igenis egyre kritikusabb kérdéssé válik.

Kivel osztanád meg a TEDx-élményt az ismerőseid közül, miért vele?

A TEDx élményt ajánlom azon ismerőseimnek, akik szeretnek a függöny mögé látni, akik nem fogadják el feltételek nélkül azt, amit látnak, hallanak, hanem kíváncsiak a miért-ekre is, az emberi sztorikra. Továbbá azoknak, akik egy-egy témát szeretnek alaposan körbejárni, nem csak egyoldalúan megvizsgálni, majd ezek alapján saját véleményt kialakítani. Saját előadásomat pedig ajánlom azoknak a diákoknak, hallgatóknak, akik nem is gondolnák, hogy a
tanárnak is volt egy másik élete a katedra túloldalán. Azoknak, akik szerint a tiszteletet csak határozottsággal és távolságtartással lehet elérni.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.