Mutasd be tevékenységedet kérlek, maximum 3 mondatban. Mi a küldetésed?

Idegenforgalmi és régiófejlesztő szakközgazdász, alkalmi digitális nomád, lakóautó mániás útkereső vagyok. Közel húsz éves tapasztalattal marketing, turisztikai és programszervezési területeken, amelyek elsősorban desztinációs szemléletű turizmusfejlesztésre, kommunikációra és az ágazati szereplők közötti együttműködésre fókuszáltak. Egy éves lakóautós körútról hazatérve, új irányt vett az életem. Turisztikai és marketing tanácsadóként továbbra is közösségi célok elérésében segítem a partnereimet – civil szervezeteket, kisvállalkozókat, attrakciókat – és emellett eltökélten munkálkodom a fenntartható, emberbarát lakóautós utazás népszerűsítésén.

Hogyan és kb. Mikor ismerkedtél meg a TED/TEDx rendezvényekkel?

Online találtam rá az egyik előadásukra kb. 5 évvel ezelőtt, amikor globalizáció, digitalizáció témákban

 keresgéltem a neten. Miután megnéztem az első videót, már kattintottam is a csatorna leírásra és elém tárult több év független szakértői tartalma, profi szaktudással és szórakoztató stílusban. Akkor határoztam el, hogy hetente 1 videót megnézek a TED-től.

Mit jelent számodra a TED/TEDx?

Elsősorban a gondolatcserét, a vélemények szabad áramlását jelenti számomra a TED. Az értő, nyitott figyelést és az őszinte tudásátadást, mögöttes érdekek nélkül. Ez az, ami előrébb viszi a kultúránkat, a TED ehhez teremt fórumot mindannyiunk számára, akár hallgatóként, akár előadóként csatlakozunk.

Melyik előadást várod legjobban (a sajátodon kívül) a TEDxNagykanizsán?

Mindegyik előadás érdekel, de ami talán a legjobban foglalkoztat a munkám és a magánéletem szempontjából is jelenleg, az a “Digitális lélek” téma, Molnár Ibolyától. Fontosnak érzem, hogy sokféle aspektusból vizsgáljuk az online tér hatását, és készüljünk fel az új kihívások kezelésére.

Kivel osztanád meg a TEDx-élményt az ismerőseid közül, miért vele?

Azokkal az ismerőseimmel osztanám meg a témát, akik meséltek arról az elmúlt években, hogy tudják, hogy változásra van szükségük az életükben, készülnek is rá, de nem szánták még el magukat arra a lépésre, amit meg szeretnének tenni.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.