Mutasd be a tevékenységedet kérlek! Mi a küldetésed?

Klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus vagyok. Pszichológusnak lenni privilégium, kivételes lehetőség, de felelősség is. A legnagyobb dolgot kapom a hozzám forduló emberektől, a bizalmat. Aki belevág abba, hogy jobban éljen, jobb emberré váljon, nagy tiszteletet érdemel.

„Aki dudás akar lenni, pokolra kell annak menni” írja József Attila. Ezen az úton kísérhetem végig pácienseimet. Azt szoktam mondani, hogy őszinte tükör vagyok és útjelző tábla, ugyanakkor ablak, melyen bejöhet a fény.

Jó dolog segíteni, jó dolog benne lenni, jó dolog pszichológusnak lenni.

Jó, ugyanakkor nehéz.

 

Hogyan és mikor ismerkedtél meg a TED/TEDx rendezvényekkel?

Óraadóként dolgozok a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszán.

A hallgatóktól hívták fel a figyelmemet a TED-re. Lelkesen beszéltek a rendezvényről, az előadókról. Izgalmasnak találom a tudomány könnyebben befogadható módon történő terjesztését.

 

 

 

Mit jelent számodra a TED/TEDx?

A gondolkodó, nyitott emberek jelenlétét jelenti számomra.

De főleg lehetőséget. Lehetőséget mások gondolatainak, világlátásának, nézőpontjának megismerésére. S lehetőséget, hogy egy kicsit én is megmutassam saját gondolataim egy szeletét.

Melyik előadást várod legjobban (a sajátodon kívül) a TEDxNagykanizsán?

A legnagyobb dolog, amit ember adhat a másiknak, az idő. Valamennyi előadótársam velünk töltött ideje nagy érték lesz számomra. Ugyanakkor mindig is vágytam különleges helyekre, ezért lenyűgöztek Markó Roland fotói. Izgatottan várom, hogy megállítsa nekünk kicsit az időt, vagy legalább lelassítsa.

Kivel osztanád meg a TEDx- élményt az ismerőseid közül, miért vele?

Azokkal, akik használják, akik nem használják, akik szeretik, akik tartanak tőle, akik kíváncsiak és akik már unják az online témát. Vagyis mindenkivel. Mert fontos, hogy megértsük, hogy az életünk része, megváltoztat, nem hagyhatjuk figyelmen kívül a hatását.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.