Mutasd be tevékenységedet kérlek, maximum 3 mondatban. Mi a küldetésed?

Utazóként, részben pedig fotósként olyan országokkal és kultúrákkal ismerkedem, melyeket a legtöbb ember csak online felületeken, vagy tévében láthat. Dolgozom egy könyvön, ami a képeken keresztül visszaadhat valamit abból a csodából, amit a folyamatosan változó világ még érintetlenül hagyott. Ez a világ pedig sokkal csendesebb és lassabb, mint amiben mi magunk élünk.

Hogyan és kb. Mikor ismerkedtél meg a TED/TEDx rendezvényekkel?

Őszinte leszek, szerintem elég későn ismerkedtem meg ezekkel a rendezvényekkel. Nem vagyok az a tipikus 21. századi ember, hiszen a közösségi média és egyéb felületek böngészése számomra kissé idegen terep. Akkor kezdtem először kutakodni a témában, mikor a nagykanizsai TEDx első alkalommal került megrendezésre.

Mit jelent számodra a TED/TEDx?

Tetszik, ha az emberek még gondolkodnak, alkotnak és megvalósítanak. Annyira változatosak vagyunk, annyiféle elgondolás és ötlet lapul bennünk, annyi szépséget hordozunk magunkban, hogy bármelyik pillanatban találkozhatunk egy gondolattal, ami talán életeket terelhet jobb irányba, pozitív változásokat idézhet elő.  

Melyik előadást várod legjobban (a sajátodon kívül) a TEDxNagykanizsán?

Nem az udvariasság mondatja velem, de mindegyik előadására nagyon kíváncsi vagyok. Ha egyet mégis ki kellene ragadnom, akkor talán Molnár Ibolya előadására, akivel a cím alapján szerintem lesz közös érintkezési pontunk. A lényeg, hogy mindenki valami mást hoz, az ebből adódó változatosság pedig izgalmasnak ígérkezik.

Kivel osztanád meg a TEDx-élményt az ismerőseid közül, miért vele?

Szeretném ezt mindenkivel, aki kicsit is érdeklődik tágabb világunk iránt. Azokkal, akik tudják, hogy a természet és az ember számtalan csodát alkotott, s hogy ezeket a csodákat és önnön értékeinket nem szabad elpusztítanunk háborúkkal, vagy akár önmagunk rohanó élettempóba kényszerítésével.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.