Mutasd be a tevékenységedet kérlek! Mi a küldetésed?

Művészettörténettől az irodalomtudományon át a filozófiáig, a szervezeti kultúráig és a turizmusig számos területen oktattam és kutattam 14 évig egyetemi adjunktusként a Pannon Egyetemen és annak Nagykanizsai Kampuszán, mivel az egyes nézőpontokat, tudományterületeket önkéntelenül is összekapcsolom egymással, hálózatba rendezem. Szerintem nem működik a különálló világok logikája, csak komplexen érthetjük meg, mi is zajlik és zajlott a történelem során körülöttünk. A rejtett árnyalatoknak, összefüggéseknek és egymásra hatásoknak a felfedezése motivál, és persze e felfedezések megismertetése másokkal.

 

 

Hogyan és mikor ismerkedtél meg a TED/TEDx rendezvényekkel?
A Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusza volt sokáig a második otthonom, és a második kanizsai TEDx rendezvény volt kollégáimmal, barátaimmal indult. Ez az élmény ismertette meg velem ezt a platformot.

Mit jelent számodra a TED/TEDx?

Sokan és sokszor mondták, hogy amit nem lehet mások számára érthetően elmondani, az nem is tartozik a közösségre, a nyilvánosságra, vagy azt nem is érdemes elmondani. A TEDx logika azért szimpatikus, mert nem elefántcsonttornyokat kíván építeni, hanem épp megosztani akarja a gondolatot, kiterjeszteni a megismerést és a megértést, és a vitát indítja el a nézőpontok világos és érthető megmutatásával.


Melyik előadást várod legjobban (a sajátodon kívül) a TEDxNagykanizsán?

Az utazás, annak egyszerű, kultúrákat megismerő formái közel állnak hozzám. Ezért H. Horváth Orsolya alkalmi digitális nomád, lakóautó mániás útkereső előadása nagyon érdekel. Kíváncsi vagyok, milyen egyéni formáit ismerhetem meg az utazásnak, amit azután be is csatornázhatok.


Kivel osztanád meg a TEDx- élményt az ismerőseid közül, miért vele?
Azokkal, akik céljaik, álmaik megvalósítása közben ledarálódtak, kiégtek, és elvesztették egy kicsit az irányukat. Egy ilyen élmény, egy-két jó gondolat, személyes beszélgetések elindítása azt a hitet és erőt, motivációt hozhatja vissza, amelyik elfogyott útközben.  

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.